fredag24 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Bostäder

Störst prisuppgång i Dalarna

Publicerad: 7 september 2012, 07:02

Fastighetsbyrån har tagit fram siffror som visar att priserna på bostadsrätter gått upp med 27 procent från första halvåret 2007. Bostadsrättsägare i Dalarnas län är de största vinnarna. På kommunnivå är invånare i Strängnäs de som fått störst värdeökning på bostadsrätter.

Ämnen i artikeln:

FastighetsbyrånMäklarstatistikSvensk Mäklarstatistik

För att få en bild av hur prisökningen på bostäder sett ut de senaste fem åren i olika regioner har Fastighetsbyrån bett Mäklarstatistik jämföra kvadratmeterpriser på villor och bostadsrätter första halvåret 2007 jämfört med samma period 2012. Siffrorna nedan visar procentuell ökning utifrån kvadratmeterpriser. Snittökningen i landet sedan 2007 är 27 procent på bostadsrätter.

– 2007 ses ofta som ett rekordår på bostadsmarknaden med höga priser och stort antal försäljningar. Och sedan finanskrisen 2008 har priserna gått både upp och ner. Trots detta kan vi se prisökningar på både bostadsrätter och villor i de flesta län och kommuner de senaste fem åren. Men bostadsrättspriserna har helt klart ökat mer än villapriserna, säger Lars-Erik Nykvist, vd på Fastighetsbyrån.

När det gäller län är Dalarna vinnare där prisuppgången på bostadsrätter ligger på 75 procent. Tvåa på listan är Värmland med 66 procent och trea Jönköping, 56 procent. På kommunnivå toppas listan av Strängnäs med en prisuppgång på hela 234 procent. Tvåa är Sunne med 187 procent och trea Gällivare, 160 procent.

Mäklarstatistiks siffror grundar sig på cirka 70 procent av alla försäljningar av bostäder som görs genom fastighetsmäklare.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Fastighetsbyrån

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev