Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Storprojekt för Skebo

Publicerad: 19 maj 2017, 07:12

Skebo förverkligar sitt största byggprojekt på 2000-talet. 118 lägenheter, fördelade på fyra huskroppar, byggs på Strömsör i centrala Skellefteå.


Ämnen i artikeln:

SkeboRiksbyggenNCCSkellefteå

Skebo förverkligar sitt största byggprojekt på 2000-talet.  118 lägenheter, fördelade på fyra huskroppar, byggs på Strömsör i centrala Skellefteå.

Skebos styrelse har beslutat att genomföra investeringen med att bygga hyresrätter i kvarteret Strömsör. En ny detaljplan har upprättats och vunnit laga kraft.

– Det här blir den i särklass den största investeringen som Skebo gör sedan 1990-talet, vilket känns roligt och spännande. Det finns ett stort behov av fler hyresrätter i Skellefteå, säger Åsa Andersson, vd på Skebo.

NCC blir totalentreprenör för bygget. Under förutsättning att bygglovet beviljas är planerad byggstart september 2017. Beräknad inflyttning är augusti 2019.

Satsningen görs som ett samarbetsprojekt mellan Skebo, Polaris och Riksbyggen. Utöver Skebos del kommer Polaris att bygga ett kontorshus och ett parkeringshus i fem våningar. På Strömsörs östra del avser Riksbyggen att skapa cirka 100 nya bostadsrätter i tre etapper med byggstart på ett års mellanrum.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.