Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Stora Uppsala-planer för Ikano och Besqab

Publicerad: 13 april 2018, 07:53

Visionsbild: Ikano Bostad.

Ikano Bostad och Besqab har tillsammans med Uppsala kommun tagit fram en plan för kvarteret Ångkvarnen i Kungsängen, Uppsala. I planen finns 1 000 nya bostäder.

Ämnen i artikeln:

BesqabErik PellingIkano BostadUppsala

Området har tidigare varit präglat av lagring av spannmål och producering av kvarnprodukter. Utvecklingen är en del av nya Kungsängen, där visionen är en blandad stadsmiljö som en utvidgning av stadskärnan.

– Kvarteret Ångkvarnen är en viktig plats, både för Uppsalas historia och för vår utveckling. När de tomma industribyggnaderna byggs om till välbehövliga bostäder blir det mer liv och trygghet i ett av Uppsalas vackraste lägen, säger Erik Pelling, kommunalråd Uppsala kommun.

Förutsatt att detaljplaneprocessen går enligt plan kommer bostadsproduktionen igång tidigast 2020 med första inflyttning tidigast 2022. Plansamråd beräknas ske hösten 2018.

– Vi hoppas att Skeppskajen, med sitt centrala läge, kommer att bli en viktig del i Uppsalas identitet. Här vill vi bygga bostäder och skapa platser för möten och stadsliv, säger Gerd Comstedt, verksamhetschef för Skeppskajen.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev