Fredag03.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Bostäder

Stor efterfrågan efter fastigheter i Sverige

Publicerad: 7 Oktober 2014, 12:42

Rest nytt kapital för investeringar på den svenska fastighetsmarknaden uppgår till 54 miljarder kronor enligt en ny rapport från DTZ Research.


Ämnen i artikeln:

DTZ

Rest nytt kapital för investeringar på den svenska fastighetsmarknaden uppgår till 54 miljarder kronor enligt en ny rapport från DTZ Research. Det är ökning med 14 procent jämfört med motsvarande kalkyl som gjordes för ett halvår sedan. Sett till Norden som helhet så har rest kapital ökat även där, med 11 procent till 93 miljarder kronor.

DTZ:s sammanställning omfattar kapital som rests av bland annat onoterade investeringsfonder, noterade fastighetsbolag och institutioner, det vill säga de flesta aktörer, och tillväxten anses främst bero på ett ökat tillflöde av eget kapital samtidigt som den globala genomsnittliga belåningsgraden är oförändrad på 55 procent.

Globalt sett finns det enligt rapporten totalt 2 960 miljarder kronor i nytt kapital tillgängligt för fastighetsinvesteringar. Det är en ökning med 15 procent jämfört med för ett halvår sedan och enligt ett pressmeddelande från DTZ i Sverige bekräftar den kraftiga tillväxten i rest kapital bilden av stigande efterfrågan efter fastigheter, bland annat i Sverige, och att investeringsmöjligheterna är begränsade på flertalet marknader.

”Vi upplever att det råder en väldigt stark efterfrågan på fastigheter,” säger Agneta Jacobsson, vd för DTZ i Sverige och ansvarig för den nordiska samordningen.

”Nu börjar intresset också öka även från internationellt kapital,” lägger hon till.

Sverrir Thór

Ämnen i artikeln:

DTZ

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.