Onsdag25.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Bostäder

Stor detaljplan går ut på samråd i Lund

Publicerad: 25 Augusti 2017, 10:56

Bild: Lunds kommun.

Detaljplanen för utbyggnaden av Stångby strax norr om centrala Lund går nu ut på samråd. Detaljplanen, Stångby Öster II, innehåller bland annat 900 nya bostäder och ett nytt centrum.


Ämnen i artikeln:

LundFastighetsmarknaden i Sydsverige

– Vi är stolta över planerna för Stångbys utbyggnad. Det är ett bra utnyttjande av marken med tät bebyggelse, många nya bostäder och ett centrum med service som Stångbyborna länge efterfrågat, säger Björn Abelson, (S) byggnadsnämndens ordförande.

Detaljplanen har som mest fyra våningar närmast stationen och lägre bebyggelse längre ifrån.

Planen gör det även möjligt att flytta tågstationen norrut så att den ligger mellan det gamla stationshuset på västra sidan och det nya torget på östra sidan.

– I planeringen av Stångbys utbyggnad tänker vi på helheten även om det är uppdelat i olika detaljplaner. Stångbystråket har en viktig funktion för hela Stångby. Med stationen i centrum knyter stråket samman östra och västra Stångby, säger Ole Kasimir, planchef på stadsbyggnadskontoret.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.