fredag22 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Bostäder

Stor affär: JM och OBOS köper byggrätter för 725 mkr - vill utveckla 2 500 bostäder

Publicerad: 8 juli 2022, 06:41

Visionsbild över området Lyckebacken i Lund där JM tillsammans med OBOS utvecklar uppemot 2 500 bostäder. Foto: Pressbild/OBOS

JM och OBOS har förvärvat byggrätter i Lund för 725 miljoner kronor. På platsen avser bolagen utveckla uppemot 2 500 bostäder. Affären uppges vara ett av de största förvärven av byggrätter i Sverige hittills under 2022.

Ämnen i artikeln:

SvepetJMOBOS Nya HemLund

Mårten Arvidsson

marten.arvidsson@bonniernews.se


Det är genom ett joint venture-bolag som till hälften ägs av JM och till hälften av OBOS som förvärvet av fastigheten, Lyckebacken 5, ägt rum.

Läs mer: ”2030 ska vi spegla mångfalden i samhället” - Så jobbar JM för att hitta nya medarbetare 

Fastigheten består i dag av kontors-, verksamhets- och lagerlokaler och är belägen i utvecklingsområdet Lyckebacken i Lund. OBOS och JM beräknar att köpet - vid lagakraftvunnen detaljplan - innebär en möjlighet att utveckla 2 500 bostäder och kommersiella lokaler med en bruttoarea på 230 000 kvadratmeter. Förväntad produktionsstart kan ske 2027.

I nära anslutning till projektområdet uppförs Pågatågsstationen Klostergården som beräknas öppna under 2023.

Läs mer: Nya aktörer etablerar sig i Lund: ”Satsningen har slagit väl ut” 

– JM satsar nu på ett nytt stort utvecklingsområde i Lund. Den direkta närheten till den nya tågstationen, skolor och närservice samt Höjeådalens naturreservat innebär mycket fina möjligheter att utveckla en levande stadsdel med bostäder, kontor och service, säger Lau Borch, regionchef JM Bostad Riks Syd, i en kommentar.

Enligt ett pressmeddelande från OBOS är affären ett av de största förvärven av byggrätter i Sverige hittills under 2022.

 

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev