måndag27 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Bostäder

Stockholmshem bygger sex "nätta punkthus" i Bromma

Publicerad: 9 mars 2023, 07:01

Projektet Örtuglandet 1 omfattar 96 lägenheter fördelade på sex punkthus.

Foto: 3D House

Stockholmshem kommer att uppföra sex punkthus med 96 lägenheter i Bromma i Stockholm. Bostäderna byggs på egen mark intill bolagets befintliga fastigheter.

Ämnen i artikeln:

SvepetStockholmshemHyresrätterStockholm

Mårten Arvidsson

marten.arvidsson@bonniernews.se


Kvarteret Örtuglandet 1 ligger längs Åkeshovsvägen i Bromma i västra Stockholm. Marken ägs av Stockholmshem som också äger det intilliggande bostadsområdet med hus från 60-talet.

Nu meddelar det allmännyttiga bolaget att det kommer att addera ytterligare huskroppar till området. Sex punkthus, varav tre med sex våningar och tre med fyra, med totalt 96 lägenheter kommer att uppföras med inflyttning under 2025.

Läs också: Experten: Därför kan det bli vanligare att allmännyttan bygger bostadsrätter

De nya husen byggs på det som tidigare var en parkeringsplats vilket innebär att inga grönområden försvinner. Bostäderna kompletteras med ett underjordiskt garage.

– De nätta punkthusen har utformats för att passa in med omgivningen och Stockholmshems befintliga 60-talshus. Fasaden består av miljövänlig titanzink med inslag av värmebehandlad träpanel, som är både vackert och hållbart, säger Malin Pappila, ÅWL Arkitekter, i en kommentar.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev