Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Stockholms stad låter ny aktör ta över projektet Gasklockan efter Oscar Properties

Publicerad: 2 juni 2020, 07:58

Tomten ligger på en höjd i Hjorthagen där gasklocka 3 och 4 tidigare stod. Norra Djurgårdsstaden, där Gasklocka 3 och 4 ingår, är ett stadsutvecklingsområde anpassat till framtida klimatförändringar där biologisk mångfald och ekologiska värden värnas. Området är resurssnålt och har låg miljöpåverkan. Därför kommer ett antal hållbarhetskrav att ställas på kommande byggaktör, som i samarbete med staden möter upp högt ställda hållbarhetsmål.

Foto: Stockholms stad

Oscar Properties som fick markanvisning för Gasklocka 3 och 4 i Hjorthagen i Stockholm har inte tillträtt tomten enligt avtal och nu erbjuder Stockholms stad byggrätten till en annan aktör.


Ämnen i artikeln:

MarkanvisningStockholmGasklockan

Stockholms stad kommer inte längre att vänta på Oscar Properties när det gäller bostadsutveckling och uppförande av kulturlokaler på tomten där två gasklockor tidigare stod. 

Läs även: Gasklockan görs om efter Oscar Properties sorti 

Gasklocka 3 och 4 i Norra Djurgårdsstaden ska nu markanvisas genom ett anbudsförfarande, skriver Stockholms stad i ett pressmeddelande. Detaljplanen möjliggör en byggnad på 90 meter från markplan där Gasklocka 4 tidigare stod. Huset som ska byggas på platsen kommer att kunna rymma ca 320 lägenheter och lokaler för verksamheter och en förskola i bottenvåningarna. Gasklocka 3, är planlagd för kulturändamål och kommer att upplåtas med tomträtt.

Stockholms stad kommer att hålla området avspärrat som arbetsområde och hantera dagvatten med mera under tiden det tar att hitta en ny aktör.

Läs även: Oscar Properties revisorer noterar konkursrisk

Staden räknar med att markanvisa Gasklocka 3 och 4 till en byggaktör under hösten. Det finns en byggrätt enligt detaljplan som vunnit laga kraft och tillträde kan ske så snart överenskommelse om exploatering har skett. Byggstart kan ske tidigast i slutet av 2022.

 

Andreas Jennische

Nyhetschef

andreas.jennische@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.