Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Stigande priser och fler affärer på bomarknaden

Publicerad: 19 augusti 2020, 11:55

Bostadspriserna steg under juli månad.

Foto: Mostphotos

Bostadspriserna steg med i snitt två procent under juli månad. Det visar Valueguards senaste så kallade HOX-index.


De nya siffrorna bekräftar den bild som flera andra visat den senaste tiden: bostadspriserna har hittills klarat coronapandemin ganska väl. 

Läs även: Bostadspriserna fortsätter stiga 

Under juli, som i vanliga fall brukar vara en relativt trög månad för bostadsaffärer, steg priserna på både bostadsrätter och villor. 

I Stockholm steg indexet över bostadsrätter med 1,8 procent, och för villor med 3,1 procent. Motsvarande siffror för Göteborg var 1,1 och 0,5 procent - för Malmö 2,0 respektive 1,4 procent. 

Läs även: ”Pandemier och bostadspriser, vad säger historien?” 

Tittar man på riket som helhet var aktiviteten på bostadsmarknaden ovanligt hög i juli. Antalet försäljningar var ungefär 25 procent fler än i fjol, och nära 40 procent fler än 2018. I Stockholm är ökningen ännu större - med uppemot 60 procent fler försäljningar än både 2018 och 2019. 

Valueguard menar att de ovanligt höga volymerna hänger ihop med de i övrigt rubbade säsongsmönster man sett till följd av coronapandemin. 

Maria Nordlander

Redaktör

maria.nordlander@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.