Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

fredag14.05.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Bostäder

Stendörren vill utveckla 800 bostäder i Botkyrka

Publicerad: 19 september 2016, 11:10

Bild: Botkyrka kommun/Stendörren.

Stendörren vill bygga upp till 800 nya bostäder i norra Botkyrka, söder om Stockholm. Bolaget har ansökt om planbesked – något kommunen ser positivt på.


Ämnen i artikeln:

BotkyrkaStendörren Fastigheter

Stendörren vill bygga upp till 800 nya bostäder i norra Botkyrka, söder om Stockholm. Bolaget har ansökt om planbesked – något kommunen ser positivt på, enligt de protokoll som gäller för samhällsbyggnadsnämndens nästa möte den 20 september.

Stendörren, som i vanliga fall jobbar med kontors- och industrilokaler, ansöker om planbesked för 650 till 700 bostäder i flerfamiljshus på fastigheten Tegelbruket 1, som bolaget redan äger. I dagsläget utgörs den av en stor parkeringsplats.

Dessutom ansöker man om att få köpa och bygga 100 bostäder på grannfastigheten, Fittja 17:1.

“Det är positivt att förvandla en stor hårdgjord yta till en blandad stadsmiljö som ligger nära kollektivtrafik och andra kommunikationer i ett attraktivt läge vid Mälaren. Dessutom bidrar förslaget till att binda ihop en stadsmiljö som idag är mycket splittrad” skriver samhällsbyggnadsnämnden.

Marken är idag planlagd som natur- och gatumark. Exakta antal bostäder ska justeras under planprocessen.

Ärendet tas upp på kommunens samhällsbyggnadsnämnds möte på tisdagen.

Maria Nordlander

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.