Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Stendörren får bolagets första bygglov för bostäder – ska utveckla söder om Stockholm

Publicerad: 9 mars 2022, 09:53

De nya byggnaderna i Tegelbruket ska till största delen utföras med tegelfasader. Stendörren får bygglov för två kvarter.

Stendörren första bygglov för bostäder, två bostadskvarter om totalt 326 lägenheter samt ett parkeringsgarage i Botkyrka, har nu vunnit laga kraft.


Ämnen i artikeln:

Stendörren FastigheterBotkyrka kommunStockholm

Stendörrens detaljplan för hela området Tegelbruket i Fittja medger, förutom byggande av totalt cirka 800 bostäder, även utveckling av kommersiella lokaler såsom exempelvis hotell, kontor och lagerhotell. Den kommersiella fastigheten föreslås vid E4/E20 för att skärma av buller och partiklar. 

Inom området, som ligger i direkt anslutning till befintlig handelsplats samt Fittjaviken, planeras också för ett torg, en strandpark samt gatumiljö med trädplanteringar.

Läs även: Rapportperioden visade styrka - men kriget i Ukraina skapar osäkerheter

Projektet genomförs med ambitionen är att uppnå en Svanencertifiering och sker, enligt Stendörren, i nära samarbete med Botkyrka kommun som kommer att genomföra utbyggnaden av gator, infrastruktur och allmän platsmark.

– Glädjande att se hur vårt intensiva arbete med utvecklingen av Tegelbruket nu har lett till bygglov för de två första bostadskvarteren samt parkeringsgaraget. Tegelbruket är bolagets första utvecklingsprojekt inom segmentet bostäder vilket visar på den konverteringspotential som finns för vissa fastigheter inom vår befintliga portfölj, säger Erik Ranje, vd för Stendörren. 

Philip Wallin

Reporter

philip.wallin@bbm.bonnier.se

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.