tisdag31 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Bostäder

Stena expanderar vid Telefonplan

Publicerad: 11 januari 2022, 12:55

Foto: Stena Fastigheter

Stena Fastigheter har tilldelats en markanvisning för 250 bostäder vid Telefonplan i Stockholm. Bolaget planerar även ytterligare bostäder inom egen fastighet.

Ämnen i artikeln:

TelefonplanStena Fastigheter

Ajda Dzambic

ajda.dzambic@fastighetsnytt.se


Den tilldelade markanvisningen omfattar cirka 250 bostadsrätter och avser kvarter 2 i planen för centrala Telefonplan. Stena Fastigheter planerar även att utveckla cirka 250 bostäder inom den egna fastigheten Tvåflingan 5, vilket innebär att bolaget nu kommer utveckla cirka 500 nya bostäder i området. Bolaget äger sedan tidigare 191 bostäder vid Telefonplan. 

Läs även: Hela listan: Här är alla nya bostadsprojekt i Stockholm

– Att få vara en del av stadsutvecklingen vid Telefonplan känns väldigt kul och spännande. När vi utvecklar städer och stadsdelar gör vi det alltid med omtanke och att få vara med och utveckla bostäder som en del i att addera levande och trygga stadsrum vid Telefonplan känns helt rätt för oss, säger PG Sabel, vd för Stena Fastigheter i Stockholm, i ett pressmeddelande. 

Den nuvarande strukturplanen för Telefonplan innehåller sammantaget cirka 110 000 BTA med 800-1000 bostäder och 23 000 kvadratmeter kontor. Förslaget går ut på plansamråd till hösten/vintern 2022. 

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev