Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Statliga SBAB höjer bolåneräntor

Publicerad: 25 juli 2022, 06:35

Foto: Getty Images

Nya listräntor börjar gälla i dag. SBAB höjer sina listräntor för bolån med 0,10–0,45 procentenheter och löptider upp till fem år.


Ämnen i artikeln:

SBABSvepet

Det är bolagets ambition att agera transparent med listräntorna för bolån genom en följsamhet i förhållande till upplåningskostnaderna, meddelar bolaget. 

SBAB:s räntesättningsmodell för bolån gentemot kund är både enkel och tydlig. Någon komplicerad och tidskrävande förhandling om bolåneräntan finns inte på SBAB. Kundens bolåneränta utgår från listräntan där bostadens belåningsgrad och storleken på lånet avgör hur stort ränteavdrag som görs från listräntan. Kunden kan enkelt räkna ut vilken bolåneränta som erbjuds på sbab.se/bolanekalkyl.

I tabellen nedan framgår SBAB:s listräntor för bolån från och med 25 juli. 

Grafik: SBAB

Om bostaden är energieffektiv enligt Boverkets energiklassificering blir bolåneräntan ännu lägre genom ränterabatt om 0,10 procent för energiklass A och B, samt 0,05 procent för energiklass C. Bolånet blir då ett grönt bolån.

Teresa Ahola

Reporter

teresa.ahola@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

SBABSvepet

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.