Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Startklart för HSB Living Lab.

Publicerad: 9 september 2015, 13:00

HSB Living Lab

Det första spadtaget för experimenthuset HSB Living Lab tas på fredag på Chalmers Campus i Göteborg.


Ämnen i artikeln:

HSBJohanneberg Science ParkGöteborgChalmersTengbom Arkitekter

HSB Living Lab är en forskningsarena för att utveckla nya sätt att bygga och forma framtidens boende. Byggnaden är ritad av arkitektkontoret Tengbom och är ett projekt där helt nya tekniska och arkitektoniska innovationer ska testas under 10 år. Första modulen av totalt 44 rullar in i fabriken på fredag, under första halvan av 2016 ska det stå klart för inflyttning på Chalmers i Göteborg.
– Det är alltid en speciell känsla att sätta spaden i jorden i ett stort byggprojekt. Även om det i detta fall handlar om att den första modulen av det som ska bli HSB Living Lab startar upp i fabriken. Det är också typiskt för hela HSB Living Lab: det här är långt ifrån ett vanligt byggprojekt. Ambitionen med detta levande laboratorium är det ska vända upp och ner på bilden hur vi kan bo och leva hållbart i vardagen, säger Emma Sarin, projektledare för HSB Living Lab, i ett pressmeddelande.

HSB Living Lab är planerat som en flyttbar byggnad. I huset kommer det finnas cirka 29 lägenheter där studenter och gästforskare kommer bo i en ständig föränderlig miljö, allt medan forskningen pågår. HSB Living Lab kommer att stå klart för inflyttning under första halvan av 2016.

Huvudpartners I projektet är Chalmers, HSB och Johanneberg Science Park.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande HSB Göteborg

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.