Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Stabilisering på bostadsmarknaden

Publicerad: 10 augusti 2021, 08:07

Foto: Rajesh Pandit

Svenska villapriser steg med 1 procent i juli medan bostadsrättspriserna stod stilla. Det visar nya siffror från Svensk Mäklarstastistik.


Ämnen i artikeln:

Svensk Mäklarstatistik

På årsbasis har nu landets villapriserna ökat med 18 procent och bostadsrätterna med 12 procent. 

När det gäller villapriserna så var dessa oförändrade i landet tre storstadsområden i juli. Ökningen i riket beror därför på prisökningar utanför dessa områden, noterar Per-Arne Sandegren, analyschef på Svensk Mäklarstatistik.

Bostadsrätterna uppvisar en blandad bild under juli. I Storstockholm och centrala Malmö sjönk priserna med 1 procent. De var oförändrade i centrala Stockholm och i Göteborgsområdet medan de ökade med 1 procent i Stormalmö. 

– De högsta nivåerna hittar vi även denna månad i Malmöområdet, de lägsta i Göteborg och Stockholm ligger mittemellan, säger Per-Arne Sandegren.

Även Mäklarsamfundet kommenterar siffrorna i pressmeddelandet:

– Som väntat visar julisiffrorna att bostadsmarknaden under högsommaren gått in i semesterläge med lugnare prisutveckling och färre affärer. Att villapriserna var oförändrade i Stockholm, Göteborg och Malmö var välbehövligt efter många månader av stigande priser, säger Mäklarsamfundets vd Björn Wellhagen.

 

Oskar von Bahr

Reporter

oskar.vonbahr@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

Svensk Mäklarstatistik

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News