Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Stabila bostadspriser väntas året ut - SBAB

Publicerad: 19 oktober 2021, 05:52

Foto: Roland Magnusson

Om fastighetsmäklarnas prognos slår in är stillastående priser att vänta på både bostadsrätter och småhus under fjärde kvartalet 2021 i genomsnitt, men för Stockholm kan det bli fallande priser, i alla fall på småhus. Det visar SBAB:s mäklarbarometer.


Ämnen i artikeln:

SBAB

Fler fastighetsmäklare i Stor- Stockholm jämfört med i Stor-Malmö och Stor-Göteborg gör prognosen att priserna kommer att falla, speciellt på småhus. I Stor-Malmö bedöms utbudet av bostadsrätter öka och efterfrågan samtidigt minska, vilket lokalt kan påverka såväl förmedlingstid som pris.

Läs även: Det här gäller för moms och stadigvarande bostad 

- När bostadsmarknaden förändras är erfarenheten att det oftast snabbast syns i Stockholm varefter det sprider sig till övriga regioner. Jag tror dock inte på någon dramatik gällande prisutvecklingen vare sig uppåt eller nedåt, säger Claudia Wörmann, boendeekonom på SBAB.

SBAB:s Mäklarbarometer är en kvartalsvis enkät till 220 fastighetsmäklare i Stor-Stockholm, Stor-Göteborg och Stor-Malmö som genomförts sedan 2005. Den senaste enkäten gjordes från den 13 till den 27 september.

Björn Rundström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

bjorn.rundstrom@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

SBAB

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.