Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Stabil avkastning på bostadsfastigheter

Publicerad: 18 mars 2014, 06:49

IPD Svenskt Bostadsindex visar en totalavkastning på 7,0 procent för 2013. Detta är 0,5 procentenheter lägre än föregående år och 0,6 procentenheter lägre än den årliga medelavkastningen för de elva år som indexet har producerats.


Ämnen i artikeln:

Christina Gustafsson

Det är andra året i rad som IPD Svenskt Bostadsindex har en högre totalavkastning än IPD Svenskt Fastighetsindex för kommersiella fastigheter.

Storleken på IPD Svenskt Bostadsindex har vuxit med 38 miljarder kronor till 252 miljarder kronor, varav en fjärdedel är privatägt. Hyresintäkterna för 2013 uppgick till 1 083 kronor per kvadratmeter medan driftkostnaderna var 652 kronor per kvadratmeter. De högsta totalavkastningarna noteras, för tredje året i rad, utanför Storstockholm.

– Det är intressant att lägga märke till att direktavkastningen för bostadsfastigheter fortsätter att stiga och når 3,2 procentför 2013, säger Christina Gustafsson, Executive Director, IPD Norden.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande IPD

Ämnen i artikeln:

Christina Gustafsson

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.