Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Specialfastigheter lånar 200 miljoner

Publicerad: 30 oktober 2014, 07:55

Specialfastigheter har lånat upp 200 miljoner kronor på den svenska kapitalmarknaden via ett obligationslån.


Ämnen i artikeln:

Specialfastigheter

Obligationerna emitteras under bolagets MTN-program och kommer att noteras på Stockholmsbörsens obligationsmarknad. Syftet är finansiering av den löpande verksamheten.

Lånet har en löptid om 12 år och löper med en fast ränta på 2,15 procent.

Specialfastigheter är bland de mest aktiva fastighetsbolagen på obligationsmarknaden. Av Fastighetsnytts sammanställning över börsnoterade obligationer i september framgår att bolaget hade då noterade obligationer till ett nominellt värde om drygt 7 miljarder kronor. Enligt Specialfastigheters kvartalsrapport för tredje kvartalet hade bolaget den 30 september långfristiga räntebärande skulder om 6,9 miljarder. Inom ramarna för sitt MTN-program kan man emittera obligationer för upp till 10 miljarder. Bolaget har även ett certifikatprogram med en ram om 4 miljarder kronor och enligt kvartalsrapporten hade man kortfristiga räntebärande skulder på 2,4 miljarder vid tredje kvartalets utgång.

Sverrir Thór

Källa: Pressmeddelande från Specialfastigheter

Ämnen i artikeln:

Specialfastigheter

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.