Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Spaden i marken för nya hyresrätter i Eskilstuna

Publicerad: 29 augusti 2019, 06:00

Det första spadtaget togs av Fredrik Elf och Sofie Gadd, vd respektive projektledare på Eskilstuna Kommunfastigheter AB, samt Christian Thalén, projektchef PEAB.

Foto: Eskilstuna Kommunfastigheter AB

Eskilstuna växer. I veckan togs första spadtaget för ytterligare 111 kommunala hyresrätter i Norra Munktellstaden.


Ämnen i artikeln:

Eskilstuna KommunfastigheterPeab

Eskilstuna växer. I veckan togs första spadtaget för ytterligare 111 kommunala hyresrätter i Norra Munktellstaden.

I området som utvecklas från industrikvarter till bostadskvarter har det byggts och planerats för totalt nio kvarter med ett tusental nya bostäder i olika former.

Det allmännyttiga bostadsbolaget Eskilstuna Kommunfastigheter AB har tidigare byggt sex punkthus med totalt 97 nya hyresrätter – och nu väntar ytterligare.

Inflyttning 2021
I veckan satte Fredrik Elf och Sofie Gadd, vd respektive projektledare på Eskilstuna Kommunfastigheter AB, samt Christian Thalén, projektchef på byggaren PEAB, spaden i marken för att officiellt dra igång bygget av ytterligare 111 nya hyresrätter i Norra Munktellstaden.

De nya husen utrustas med för garage och cykelförråd och ska byggas med högt ställda miljökrav, enligt ett pressmeddelande från Eskilstuna Kommunfastigheter AB.

Inflyttning planeras till 2021.

Andreas Jennische

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.