Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Solna har flest studentbostäder

Publicerad: 3 september 2015, 13:30

Solna utanför Stockholm har 20 procent av länets totala antal studentbostäder. De 2 600 studentbostäderna innebär att de har flest per capita i storstadsregionen.


Ämnen i artikeln:

SolnaSSCOStudentbostäder

Solna utanför Stockholm har 20 procent av länets totala antal studentbostäder. De 2 600 studentbostäderna innebär att de har flest per capita i storstadsregionen. Detta visar siffror från Stockholms studentkårers centralorganisations bostadsrapport 2015.

– Nyligen gick vi med i projektet Sthlm6000+ i syfte att främja byggandet av studentbostäder i regionen. Men Solna ensamt kan omöjligen bygga för precis alla. Jag hoppas fler börjar ta ansvar för studenternas bostadssituation och inte bara vi, säger Pehr Granfalk, kommunstyrelsens ordförande i Solna.

Solna planerar även för fler bostäder på KI-området. En detaljplan från i våras innebär cirka 400 nya student- och forskarbostäder samt kontor omfattande cirka 29 000 kvadratmeter på området.

Redaktionen

Källa: SSCOs bostadsrapport 2015 och pressmeddelande Solna stad

Ämnen i artikeln:

SolnaSSCOStudentbostäder

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.