Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Snart färdigbyggt i Stenhagen

Publicerad: 23 april 2012, 12:02

Stadsdelen Stenhagen i västra Uppsala börjar snart bli färdigbyggd. Den sista etappen består av 200 nya flerbostadshus, parhus, villor och radhus.


Ämnen i artikeln:

HSBUppsalaUppsalahem

Kommunala bostadsbolaget Uppsalahem och HSB bygger vardera cirka 100 nya bostäder nära korsningen Stenhagsvägen-Herrhagsvägen mittemot Stenhagens bildnings- och kulturcentrum.

Uppsalahem satsar på hälften hyreslägenheter och hälften hyresradhus.

– När vi byggde hyresradhus i Nåntuna (i södra Uppsala) för ett par år sedan var vi lite osäkra på efterfrågan, men det visade sig att intresset var stort. Stenhagen har blivit allt mer populärt genom åren så vi tror absolut att de här bostäderna ska fylla ett behov, säger Lars-Gunnar Sjöö, byggchef vid Uppsalahem, till Upsala Nya Tidning (UNT).

Lars-Gunnar Sjöö räknar med att de första bostäderna kan stå klara 2014. Det var 1988 som den första etappen av Stenhagen stod klar i den då helt nya stadsdelen. I Uppsala kommuns gällande framtidsplan pekas Svinskinnshagen norr om Stenhagen ut som ett tänkbart framtida utbyggnadsområde efter 2030.

Peter Lorin

Ämnen i artikeln:

HSBUppsalaUppsalahem

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.