Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Snabba Hus i Västberga

Publicerad: 11 september 2015, 06:41

Västberga utanför Stockholm blir först när Svenska Bostäders och jagvillhabostad.nu bygger sina första så kallade Snabba Hus. 297 mobila hyresrätter för unga.


Ämnen i artikeln:

Svenska BostäderVästberga

Västberga utanför Stockholm blir först när Svenska Bostäders och jagvillhabostad.nu bygger sina första så kallade Snabba Hus. 297 mobila hyresrätter för unga byggs på Elektravägen vid Västberga industriområde.

– Jag tror att det här är något som fler kommuner kommer att följa efter. Vi kommer att bygga på fler ställen i Stockholm också men det här är det första. Det finns ett förslag på att bygga mellan Blackeberg och Råcksta också, säger Ann-Margarethe Liv (V), bostads- och demokratiborgarråd i Stockholm till tidningen Liljeholmen/Älvsjö.

Snabba Hus är flyttbara modulbostäder som byggs med tidsbegränsade bygglov. Byggloven gäller fem år i taget, med en maxtid på 15 år. Efter att bygglovet löpt ut får man flytta bostäderna.

– Det var en idé från deras (jagvillhabostad.nu) sida som innebar att man skulle utnyttja sådan mark man ska bygga på framöver eller inte riktigt vet vad man ska göra med. Jag nappade och sedan har vi utvecklat det tillsammans och fått stadshuset och politiken att tycka att det är en bra idé, säger Pelle Björklund, vd på Svenska Bostäder till Liljeholmen/Älvsjö.

Man hoppas på att kunna påbörja bygget nu, för att det ska vara inflyttningsklart vid årsskiftet.

Redaktionen

Källa: Tidningen Liljeholmen/Älvsjö

Ämnen i artikeln:

Svenska BostäderVästberga

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.