Tisdag29.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Bostäder

Små förändringar i bostadspriser

Publicerad: 12 Oktober 2012, 05:05

Priset på både bostadsrätter och villor i riket har stått stilla under de senaste tre månaderna. Priset på bostadsrätter i riket har gått upp 3 procent den senaste månaden.


Ämnen i artikeln:

Mäklarstatistik

De senaste siffrorna från Mäklarstatistik visar att förändringarna i bostadspriser vari relativt små. Bostadsrätter har stigit mellan en och tre procent under den senaste månaden i Stockholm, Malmö och Göteborg. Villapriserna är oförändrade.

– Riksbankens räntesänkning förra månaden har inte påverkat priserna nämnvärt, däremot har det möjligen bidragit till ökad stabilitet och trygghet för köpare och säljare. Utbudet av bostäder ligger nu under förra årets nivå för samma tid, dessutom kan vi se att inflödet av nya bostäder till salu också går ner. Om och hur det påverkar bostadsmarknaden och priserna återstår att se, säger Peeter Pütsep, vd på Svensk Fastighetsförmedling, i ett pressmeddelande.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Mäklarstatistik

Ämnen i artikeln:

Mäklarstatistik

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.