Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Slättö Sveaviken gör sin första affär

Publicerad: 19 oktober 2021, 10:27

Foto: GettyImages

Slättö och Sibs nya JV-bolag Slättö Sveaviken har gjort sin första affär. Det rör sig om åtta projekt med 1700 lägenheter i Storstockholm och Mälardalen.


Ämnen i artikeln:

SlättöSibsSlättö Sveaviken Bostad

I augusti meddelade Slättö och Sibs att parterna bildar ett joint venture för att utveckla drygt 4000 nya hyreslägenheter. Bolagets första affär är nu klar och omfattar cirka 1700 lägenheter, fördelade på åtta projekt i Storstockholm och Mälardalen. Vid färdigställande väntar värdet uppgå till cirka 5 miljarder kronor. 

Läs även: Slättö bildar joint venture inom bostäder - affär på nio miljarder 

– Det känns otroligt roligt att vi kommit i mål med detta och vi ser fram emot att jobba tillsammans med Slättö och utveckla alla dessa fina projekt, säger Erik Thomaeus, grundare och vd för SIBS, i bolagets pressmeddelande.

Samtliga projekt förväntas vara klara inom tre år och kommer då även kunna hållbarhetscertifieras. Samtliga bostäder inom samarbetet möter nämligen höga ambitioner inom energieffektivitet. 

– Slättö Sveaviken innebär en fortsättning och fördjupning av ett sedan tidigare mycket välfungerande samarbete mellan oss och SIBS. Nu höjer vi ambitionsnivån ytterligare i och med skapandet av en stor portfölj attraktiva och hållbara bostäder, säger Johan Karlsson, grundare och vd för Slättö, i pressmeddelandet.

Ajda Dzambic

Reporter

ajda.dzambic@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.