Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Slättö säljer bostäder för 1,6 miljarder

Publicerad: 17 maj 2018, 02:35

Slättö IV har i två transaktioner sålt 670 hyresrätter på olika håll i landet. Köpare är Trenum och Lansa och bostäderna är belägna i Stockholmsregionen, Mälardalen, Karlstad och Umeå.


Ämnen i artikeln:

SlättöTrenumLansa Fastigheter

Fonden Slättö IV har i två olika transaktioner sålt totalt närmare 670 hyresrätter på olika håll i landet. Fastigheterna är sålda till Trenum respektive Lansa och belägna i Stockholmsregionen och Mälardalen, Karlstad och Umeå. Det underliggande fastighetsvärdet i de två transaktionerna är knappat 1,6 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.

– Slättö har varit värdeskapande i processen att utveckla och förädla projekten och vi är mycket nöjda med affärerna. Vi fördjupar den redan etablerade relationen med Lansa och utvecklar en ny relation med Trenum, säger Slättös vice VD Henrik Nordlöf.

Trenum är ett bolag som ägs av Balder och Tredje AP-fonden medan Lansa ägs av flera bolag inom Länsförsäkringar. Lansa har tidigare köpt ett stort bestånd av Slättö.

Slättös fjärde fond hade innan försäljningarna cirka 1600 lägenheter och har därmed drygt 900 dito kvar.

Rådgivare i transaktionerna har varit Pangea och advokatfirman Wistrand.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.