torsdag21 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Bostäder

Slättö och Fastpartner miljardsäljer

Publicerad: 31 januari 2019, 12:16

Genom ett joint venture med Fastpartner säljer Slättö ett projekt omfattande 600 bostäder i Spånga. Köpare är en fond förvaltad av Barings, och prislappen ligger på 1 320 miljoner kronor.

Ämnen i artikeln:

FastpartnerFastPartner FastigheterSlättö

Det är inom Slättös sjunde fond, Slättö VII, där fonden driver ett joint venture tillsammans med Fastpartner som försäljningen sker.

– Slättö med sin kompetens inom bostadsutveckling kompletterar på ett utmärkt sätt vår ordinarie verksamhet och har varit värdeskapande i processen att förädla och exekvera den första etappen av detta projekt, säger Sven-Olof Johansson, vd för Fastpartner.

Affären omfattar 25 000 kvadratmeter bostäder som ska uppföras som hyresrätter i Spånga, Stockholm. Tillträde sker vid lagakraftvunnen detaljplan och köparen finansierar byggnationen under projektets gång.

– Vi har inom denna affär utvecklat en ny relation med Barings vilket känns positivt för framtida samarbeten och affärer, de är en stark och skicklig partner, säger Johan Karlsson, VD på Slättö.

Det var under våren 2017 som Slättö ingick ett joint venture med Fastpartner för att driva detaljplan, och utveckla två industrifastigheter till en ny stadsdel. Detaljplanen väntas vinna laga kraft under 2019 och då omfatta drygt 80 000 kvadratmeter BTA.

Affären med Barings motsvarar cirka 40 procent av projektets volym av byggrätter.

Barings är en internationell kapitalförvaltare.

Wistrand och Bird&Bird har varit juridiska rådgivare i transaktionen.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev