Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag20.04.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Bostäder

Slättö bygger trästad i Örebro

Publicerad: 1 Juni 2016, 10:04

Översiktsbild Örnsro Trästad. Bild: Slättö/CF Möller.

Under våren har en tävling pågått om vem som ska utforma och bygga det nya bostadsområdet Örnsro i Örebro. På tisdagen meddelades att Slättö tillsammans med arkitekten C.F. Møller vinner.


Ämnen i artikeln:

ÖrebroC.F. MøllerSlättö

26 aktörer anmälde sig till markanvisningstävlingen. Förslaget ”Örnsro Trästad” vann via visionen att utveckla en stadsdel med bostadsarkitektur i trä.

Markanvisningen gäller 18 000 kvadratmeter BTA, vilket motsvarar 250 lägenheter.

– Vi ser fram emot processen att inleda arbetet som slutligen ska stå färdigt 2019. Trästaden i den unika vattennära miljön kommer att bli värdigt Örebro, säger Henrik Nordlöf, vice vd på Slättö.

Stadsdelen kommer att utformas genom en sammansättning av flera bostadshus i varierande höjd, med stomme av massiv trä. Ett aktivitetsstråk och en kvartersgata genom området ska koppla samman befintliga promenadstråk längs Svartån med kvarteren i närheten.

– Det är ett oväntat och nytänkande sätt att bebygga platsen som inspirerar till att utveckla även andra delar av Örnsro. Jurygruppen tror att förslaget kan bidra till en spännande utveckling av den nya parken mot Svartån som är tänkt att bli en ny mötesplats i Örebro, säger Peder Hallkvist, stadsarkitekt och ordförande i tävlingsjuryn.

Byggstart är planerad till slutet av 2017, och inflyttning från 2019.

Maria Nordlander

Ämnen i artikeln:

ÖrebroC.F. MøllerSlättö

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.