fredag2 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Bostäder

Skellefteås allmännytta satsar på ”historisk” nybyggnation i ytterområden

Publicerad: 25 augusti 2022, 09:13

Skebo planerar bolaget för fyra bostadssatsningar i ytterområdena utanför Skellefteå. Till höger Skebos projekt Kvarteret Kvarnbacken i Kåge som är under produktion och beräknas vara klart för inflytt 2023.

Skebo har beslutat om bostadssatsningar på flera orter utanför Skellefteå. Totalt rör det sig om 111 bostäder som ska uppföras, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Ämnen i artikeln:

SkelleteåSvepetNorthvoltSkebo

R


Byske, Boliden, Bureå och Burträsk. Det är de fyra mindre samhällen där Skellefteå kommuns allmännyttiga bostadsbolag Skebo beslutat att totalt 111 bostäder i flerfamiljshus ska byggas. Enligt bolaget är orsaken den ökade efterfrågan på hyresbostäder på de aktuella orterna.

Läs mer: ”Fastighetsmarknaden måste leda utvecklingen” - så ska Skellefteå ro expansionsplanerna i hamn 

Enligt Skebo har inga nya bostäder byggts i de fyra samhällena sedan 90-talet, varför man kallar satsningen för historisk.

– Det är roligt att vi kommit närmare vårt mål att bygga nya bostäder på dessa orter där vi vet att efterfrågan är stor. Extra glädjande också att det på så kort tid kommit in bra lösningar och att många lokala företag är konkurrenskraftiga, säger Harriet Classon, styrelseordförande i Skebo, i en kommentar.

Skebo har ansökt om bygglov hos bygg- och miljönämnden och har utsett entreprenörer till samtliga fyra orter.

 

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev