Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

SKB flyttar till Uppsala

Publicerad: 15 juni 2018, 04:50

Från Uppsala. Bild: Järntorget.

Stockholms Kooperativa Bostadsförening, SKB, expanderar till Uppsala och har tecknat en avsiktsförklaring med Uppsala kommun.


Ämnen i artikeln:

SKBUppsala

Avsiktsförklaringen innebär att SKB kommer att bygga 500 – 600 kooperativa hyresrätter i kommunen under en 10-årsperiod. I överenskommelsen ingår även ett optionsavtal om 100 lägenheter i Rosendal, med byggstart 2019.

– Vi har arbetat hårt för att få fler aktörer att bygga bostäder i Uppsala och de senaste åren har vi ökat från 7 till att nu närma oss 100 stycken. Det bidrar både till fler bostäder, nödvändig konkurrens och större variation. Med SKB får vi inte bara ytterligare en aktör och fler nödvändiga bostäder utan också en ny upplåtelseform till Uppsala. Jag är väldigt glad att den kooperativa hyresrätten, som är ett mellanting mellan traditionell hyresrätt och bostadsrätt, nu kan komma Uppsalabor till del, säger Erik Pelling (S), kommunalråd i Uppsala kommun, i ett pressmeddelande.

Redaktionen

Ämnen i artikeln:

SKBUppsala

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.