Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Skärper kraven för ombildning

Publicerad: 20 september 2015, 16:47

Växjö kommunföretag AB, VKAB, ändrar nu reglerna kring intresseanmälningar för att ombilda hyresrätter till bostadsrätter.

Ämnen i artikeln:

VKABVäxjö

För att VKAB ska ta fram ett förslag till försäljningspris krävs det från och med nu en skriftlig anmälan som visar att minst 2/3 av hyresgästerna är intresserade av en ombildning. Tidigare räckte det med hälften.

– Vi gör den här ändringen för att vi har märkt att när det endast krävs hälften av hyresgästerna, så leder det till långa processer och mycket arbete innan den slutliga lösningen är på plats och ibland till att hela processen får avbrytas. Vet vi från början att 2/3 av hyresgästerna står bakom innebär det att processen blir snabbare och mer effektiv, säger Catharina Winberg (M), ordförande i VKAB.

Dock poängterar VKAB att det är ägaren som bestämmer om en eventuell försäljning ska ske överhuvudtaget.

– Vi vill ha blandade upplåtelseformer i bostadsområdena så därför är det inte självklart att vi vill sälja även om vi får in många intresseanmälningar. Därför skulle jag rekommendera att man i tidigt skede ställer frågan till exempelvis Växjöbostäder; om vi får ihop minst 2/3 som vill ombilda till bostadsrätt – finns det då intresse att sälja? säger Catharina Winberg (M), ordförande i VKAB.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Växjö kommun

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev