Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Skanska bygger prispressade hyresrätter

Publicerad: 10 september 2019, 11:13

Bolagets första uppdrag inom Stockholmshusen, en satsning som ska ge fler hyresrätter på kort tid och med syfte att ge låga hyror.


Ämnen i artikeln:

Skanska

Skanska har fått i uppdrag av Familjebostäder att bygga fyra flerbostadshus med 92 lägenheter i Farsta Strand. Det blir bolagets första uppdrag inom Stockholmshusen, en satsning som ska ge fler hyresrätter på kort tid.

Skanskas uppdrag består av fyra sexvåningshus som certifieras enligt Miljöbyggnad silver. Inflyttning sker 2021 och kontraktet är värt 150 miljoner kronor.

Stockholmshusen är en satsning från Stockholms Stad och de allmännyttiga bostadsbolagen i staden. Tanken är att i hög takt skapa många nya hyresrätter genom effektivare processer.

Tillsammans med byggföretagen tas ett helhetsgrepp på byggprocessen för att korta ledtider och skapa bra bostäder på så kort tid som möjligt. Det rör sig om hållbara bostäder och hus som ritas för att passa väl in i stadsmiljön.
En del i receptet är att involvera byggbolagen tidigt i processen för att skapa möjligheter till kortare byggtid och lägre kostnader.

Andreas Jennische

Ämnen i artikeln:

Skanska

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News