måndag30 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Bostäder

Ska öka bostadsbyggandet med 50 procent

Publicerad: 7 april 2016, 07:10

Förändrade ägardirektiv från Malmös kommunstyrelse innebär att MKB Fastighets AB från och med nästa år ska bygga 50 procent fler bostäder än i dag.

Ämnen i artikeln:

Katrin Stjernfeldt JammehMalmö

MKB får också ett utökat bostadssocialt ansvar och ett ansvar att stärka bostadsmarknaden för dem som står långt ifrån den.

I Malmö stads budget 2015 fick MKB i uppdrag att färdigställa minst 500 lägenheter och påbörja projektering av minst 1000 lägenheter. Detta skärps nu i revideringen av de särskilda ägardirektiven för MKB som fastställer att bolaget för varje treårsperiod från och med 2017 ska färdigställa minst 2250 lägenheter och påbörja projektering av minst 3000 nya lägenheter.

Uppdraget med att ta ett ökat bostadssocialt ansvar handlar till exempel om att ta fram åtgärder för att minska hemlöshet, trångboddhet och social utsatthet. Det arbetet ska bedrivas tillsammans med andra hyresvärdar och aktörer på området.

– Bostadsbyggandet i Malmö har kommit igång de senaste åren, men det behöver öka ytterligare för att möta den väntade befolkningsökningen. Inte minst behöver det fler bostäder till rimligt pris. MKB är ett viktigt verktyg när kommunledningen ökar ambitionerna, säger Katrin Stjernfeldt Jammeh (S), kommunstyrelsens ordförande, i ett pressmeddelande.

Redaktionen

Källa: Malmö stad

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev