Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

torsdag06.05.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Bostäder

Ska bygga över 5 200 nya bostäder

Publicerad: 29 januari 2014, 14:20

Huddinge kommun planerar för ett bostadsbyggande på 5 250 nya bostäder de närmaste fem åren. Det framgår av den projektplan som kommunstyrelsen behandlade på måndagen. Jämfört med den tidigare planen innebär det en ökning med mer än 1 500 bostäder för samma tidsperiod.


Ämnen i artikeln:

Huddinge

Drygt 70 procent av bostäderna planeras i flerbostadshus och knappt 30 procent i småhus. Cirka 2 300 blir hyresrätter.

– Det är en offensiv projektplan med höga ambitioner. Vi har ökat volymen i många bostadsprojekt vilket vi räknar med ska förbättra förutsättningarna för att de också genomförs samtidigt som vi tillfört några nya. Vi planerar nu för mer än 1 300 student- och ungdomsbostäder, vilket skapar bättre förutsättningar för unga att komma in på bostadsmarknaden. Det är en viktig prioritering för oss i den politiska majoriteten, säger Tomas Hansson (KD), kommunalråd och ordförande för samhällsbyggnadsnämnden.

Förutom nya bostäder har också planer på förskolor, skolor och handel tillkommit, bland annat i Huddinge centrum och i Kungens kurva.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Huddinge kommun

Ämnen i artikeln:

Huddinge

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.