Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Sju fick mark i Rosendals tredje etapp

Publicerad: 9 juni 2017, 05:33

Erik Pelling. Foto: Uppsala kommun.

Uppsala kommun presenterade på torsdagen vinnarna i markanvisningstävlingen för den tredje etappen av Rosendal. Det rör sig om nio tilldelningsområden som omfattar sammanlagt 447 lägenheter.

Ämnen i artikeln:

RosendalBalder FastigheterBonavaErik PellingUppsala

Uppsala kommun presenterade på torsdagen vinnarna i markanvisningstävlingen för den tredje etappen av Rosendal. Det rör sig om nio tilldelningsområden som omfattar sammanlagt 447 lägenheter, varav 110 är hyresrätter, och tio radhus.

51 anbud inkom i tävlingens första skede och när den avgjorts stod sju aktörer kvar, som var för sig tilldelades ett område. Inga anbud godkändes i två av områdena och dessa hanteras separat av kommunen, enligt kommunalrådet Erik Pelling (S). De sju aktörer som tilldelades mark var Lindbäcks Boende, Bonava, Småa, Cernera fastigheter, Balder Projektutveckling, RW Bostad och Möller & Partners.

Erik Pelling nämnde i sitt inledningsanförande att många av de aktörer som lagt anbud är mindre aktörer och många är nya i Uppsala kommun, det vill säga har aldrig utvecklat bostäder där. Bland dessa är Lindbäcks som aldrig byggt i egen regi i staden, Cernera och RW Bostad.

Vidare sa han att kommunen medvetet använt markpolitiken för att stimulera arkitekter och byggbolag att utveckla hållbara stadsdelar.

Tredje etappen av Rosendal beräknas stå färdigutvecklad 2021.

Sverrir Thór

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev