Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Sizes fördubblar produktionskapaciteten

Publicerad: 25 november 2019, 04:59

Sizes vrider upp tempot i Oskarshamn. Foto: Sizes

Den industriella husbyggaren Sizes ökar takten för att leverera 1 200 lägenheter under 2020, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Ämnen i artikeln:

Bergsundet DevelopmentBJC GroupHeimstaden BostadI am home bostäderJSBRikshemSizes

Den industriella husbyggaren Sizes ökar takten för att leverera 1 200 lägenheter under 2020, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Bakgrunden är det tioåriga avtal som flerbostadshustillverkaren nyligen tecknade med Rikshem. Sizes investerar nu i ny teknik och rekryterar för att dubbla kapaciteten i produktionsanläggningen i Oskarshamn.

Sizes grundades år 2017 med målet att sänka produktionskostnaderna i de projekt som systerbolaget I Am Home utvecklar och sedan dess fått en rad andra kunder. Heimstaden, Bergsundet Development, BJC Group och NREP är andra bolag som i dag utgör kundbasen. Nuvarande orderstock, i form av tecknade entreprenad- och förstudieavtal, uppgår till 1 400 miljoner kronor meddelar bolaget.

– Vår industriella tillverkning utmanar traditionellt byggande. Vi är stolta över att tillverka moderna bostäder åt en rad namnkunniga fastighetsbolag, trots bolagets korta historia. Med vår flexibla tillverkningsprocess kan vi möta kundernas högt ställda krav, projektspecifika behov samt önskemål om god och varierande gestaltning, säger Niklas Andersson, grundare och vd för Sizes i ett pressmeddelande.

Andreas Jennische

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev