Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Silos blir bostadshus

Publicerad: 4 juni 2014, 09:32

Illustration: White arkitekter

NCC har presenterat hur tre av silosarna i Limhamn ska bevaras och byggas om till bostadshus i tolv våningar. En detaljplan har lämnats till Stadsbyggnadsnämnden för vidare beslut om samråd.


Ämnen i artikeln:

LimhamnWhite arkitekterNCC

– Vårt förslag för andra etappen av Limhamns läge är att ta vara på det historiska området. Här möts gammalt och nytt och vi skapar ett unikt bostadsområde, genom att bland annat behålla och utveckla ett antal av det gamla industriområdets cementsilos till bostäder, säger Anders Jeppsson, avdelningschef, NCC Boende, i ett pressmeddelande.

NCC, White arkitekter och Malmös stadsbyggnadskontor står bakom förslaget. Tre silobyggnader får en framträdande position intill det nya torget vid hamnbassängen.

Silosarna kommer att ingå som en del i det övergripande kajstråket som sträcker sig hela vägen till Limhamnsfältet och Ribersborgsstranden.

Ytterligare fyra av de befintliga silosarna kommer att tas tillvara. De får en lägre höjd och föreslås bli affärslokaler och cykelparkeringar.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande NCC

Ämnen i artikeln:

LimhamnWhite arkitekterNCC

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.