Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

SHH bildar bolag med LO och Bodal

Publicerad: 14 februari 2017, 06:52

Illustration: Petter Furå.

SHH Bostad har träffat en överenskommelse med LO och Fastighets AB Bodal om att gemensamt bilda ett mark- och bostadsutvecklingsbolag med fokus på Storstockholm. Det nya bolaget heter SHH Landbolaget AB.


Ämnen i artikeln:

SHH Bostad

SHH ökar närvaron i Storstockholm genom en bolagsbildning med LO:s helägda dotterbolag Bantorget Utvecklings AB och Fastighets AB Bodal. Ägandet fördelas med 50 procent SHH och 25 procent vardera LO respektive Bodal. Det nya bolaget får initialt ett eget kapital om ca 400 miljoner samtidigt som bolaget förvärvar 685 bostadsbyggrätter från SHH samt 365 bostadsbyggrätter från LO och Bodal.

SHH har sedan 2014 samägt ett större bostadsprojekt i Tumba, Botkyrka med LO och Bodal. Parterna har nu träffat överenskommelse om att utvidga samarbetet till ytterligare ett tiotal bostadsprojekt i Sigtuna, Upplands Väsby, Ekerö, Botkyrka och Värmdö kommun.

– Efterfrågan på bra och prisvärda bostäder gör att SHH växer i hela landet. Just nu har vi ett tjugotal pågående och planerade projekt från Luleå i norr till Skåne i söder. Satsningen med LO och Bodal innebär att vi kan kombinera SHH:s snabba tillväxt i övriga Sverige med en förstärkt närvaro i Stockholm. Genom samarbetet erhålls ett finansiellt starkt bolag som tillför Storstockholm prisvärda bostäder i närtid. Första projektet säljstartas redan under våren, säger Misha Moeremans d’Emaus, vd SHH Bostad AB, i ett pressmeddelande.

Redaktionen

Ämnen i artikeln:

SHH Bostad

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.