Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Sex aktörer bygger Luleås Kronandal

Publicerad: 28 juni 2016, 06:46

Skissbilder. Övre raden fr.v. Nordhalla/White, Riksbyggen/MAF Arkitektkontor, SHH Bostad/Thomas Eriksson Arkitekter. Nedre raden fr.v. HSB/Tirsén och Aili Arkitekter, BDB Bygg/Arkitekthuset Monarken, Lerstenen/Link Arkitektur.

Som Fastighetsnytt tidigare skrivit om håller Kronandalen, en ny stadsdel med 3 000 bostäder, på att byggas i Luleå. Nu har kommunen utsett sex aktörer för den första etappen.


Ämnen i artikeln:

KronandalenFastighetsmarknaden i norra SverigeLuleå

Som Fastighetsnytt tidigare skrivit om håller Kronandalen, en ny stadsdel med 3 000 bostäder, på att byggas i Luleå. Nu har kommunen utsett sex aktörer för den första etappen, Norra Entrén.

Totalt kommer den första etappen att rymma 400 nya bostäder i sex kvarter. Varje byggherre ansvarar för en etapp:

- BDB Bygg/Arkitekthuset Monarken
- HSB/Tirsén och Aili Arkitekter
- Lerstenen/Link Arkitektur
- Nordhalla/White
- Riksbyggen/MAF Arkitektkontor
- SHH Bostad/Thomas Eriksson Arkitekter

Urvalet har enligt kommunen gjorts utifrån vilka förslag som stämmer bäst överens med Vision Luleå 2050 och det kvalitets- och gestaltningsprogram som tagits fram för den nya stadsdelen.

Under hösten ska byggherrarna fördjupa och utveckla sina förslag i dialog med kommunen, där ambitionen är att markanvisningar ska tilldelas vid årsskiftet.

Målsättningen är att detaljplanen antas i juni 2017 och att byggstart kan ske hösten 2017.

Maria Nordlander

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.