Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag14.04.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Bostäder

Sex aktörer bygger 500 bostäder i Örebro

Publicerad: 3 Juni 2016, 05:07

Bild: Magnolia.

I Örebro pågår just nu flera stora bostadsprojekt. Ett av dem är den nya stadsdelen Södra Ladugårdsängen, där man nu går in i etapp två. Sex byggaktörer har valts ut för att bygga 500 bostäder.


Ämnen i artikeln:

Balder FastigheterÖrebroSlättöMagnolia bostadJärngrinden ProjektutvecklingHeimstaden

Totalt ska 230 000 kvadratmeter förvandlas till 3 000 nya bostäder i Södra Ladugårdsängen. Under våren presenterades tio aktörer som ska bygga den första etappen. Nu har kommunen valt ut sex aktörer som ska bygga den andra etappen i projektet. Flera av dem är redan med i etapp 1.

- Magnolia Bostad – ingår även i den första etappen
- John Ekströms Bygg – ingår även i etapp 1
- Balder 4
- Slättö – projektet blir det ett utav de första projekt de själva driver från start i Örebro
- Heimstaden
- Järngrinden Projektutveckling med Mjöbäcks Entreprenad – ingår i etapp 1

– Intresset från branschen har än en gång uppfyllt våra förhoppningar med råge, till etapp två har vi fått in hela 30 intresseanmälningar med många spännande förslag. Den här gången har vi valt flera nya aktörer som skapat väldigt bra boendekvalitéter i andra städer och som vi är glada att nu få välkomna till Örebro. Vi har också valt byggherrar som redan är etablerade i staden, och en blandning av större och mindre företag, säger Anna Windal, projektledare Örebro kommun.

Nu påbörjas en gemensam förstudie mellan bolagen för att skapa de 500 bostäderna.

Under juni hålls det första mötet med aktörerna. De har sedan tid fram till mars 2017 att arbeta fram ett gemensamt förstudieförslag tillsammans med kommunen.

Maria Nordlander

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.