onsdag8 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Bostäder

Serneke och Tosito bildar gemensamt bolag för bostadsutveckling

Publicerad: 13 januari 2023, 12:30

Tositos vd Tommy Fritz och Serneke Invests dito Ola Serneke.

Foto: Pressfoto

Serneke och Tosito har bildat ett gemensamt bolag för bostadsutveckling i Västsverige. Det skriver Serneke i ett pressmeddelande.

Ämnen i artikeln:

SvepetSernekeOla Serneke

Mårten Arvidsson

marten.arvidsson@bonniernews.se


Inledningsvis har det nya bolaget, som ägs till hälften av Serneke respektive Tosito, sjösatt två projekt omfattande cirka 200 bostäder med ett totalt värde för färdigställda projekt om cirka 600 miljoner kronor.

Tosito är ett Jönköpingsbaserat fastighetsbolag som äger och förvaltar bostäder och lokaler i regionen.

Läs också: Serneke får kalla fötter – lämnar stort stadsutvecklingsprojekt

Det nya bolaget har döpts till SeTos, men enligt vad Sernekes presschef Johan Live skriver i ett mejl till Fastighetsnytt är inte namnet något som kommer att användas i kommunikationen utåt.

– Samarbetet har visat att vi tillsammans effektiviserar och skapar synergier vilket leder till en starkare genomförandeförmåga och bättre projekt. Jag är övertygad om att vi framöver kommer att kunna utveckla fler framgångsrika bostadsprojekt, säger Ola Serneke, vd för Serneke Invest, i en kommentar.

Läs också: Fulhöjningar och gråstenar – Ola Serneke i stor intervju

De bägge bolagen har samarbetat tidigare. I december 2020 genomförde de tillsammans två bostadsprojekt om drygt 180 bostäder i kvarteret Capella i Karlastaden, Göteborg. Dessutom har bolagen samarbetat kring ett projekt med 89 bostadsrätter i Habo.

Enligt pressmeddelandet är det de goda erfarenheterna från dessa projekt som gör att parterna valt att bilda det nya jv-bolaget.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev