Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Serneke inleder ännu ett projekt med Willhem

Publicerad: 14 juli 2022, 06:38

Illustration: Studio Ekberg Arkitektur AB

Serneke har tecknat ett totalentreprenadavtal med Willhem i Värmland om att bygga hyresrätter i Wåxnäs, Karlstad, för cirka 95 miljoner kronor.


Ämnen i artikeln:

SernekeWillhem BostadSvepet

– Vi är jätteglada över att landa ytterligare ett samarbete med Serneke. Det här den första etappen av totalt två som ska byggas inom förtätningen på Wåxnäs i Karlstad, kommenterar Barbora Danese Pohorela, projektchef på Willhem.

Projektet omfattar 78 hyresrättslägenheter i två åttavåningshus som ska byggas enligt riktlinjer från Sweden Green Building Council och enligt klassificeringen Miljöbyggnad Silver.

– Vi känner stort engagemang för att förtäta stadsdelen. Framför allt är det stimulerande att utveckla ett hållbart miljöbyggnadsprojekt tillsammans med Willhem, kommenterar Magnus Grude, arbetschef på Serneke.

Byggstart är planerad till oktober 2022 och planerad inflyttning till första kvartalet 2024. Ordersumman om cirka 95 miljoner kronor inkluderas i orderingången för tredje kvartalet 2022.

Teresa Ahola

Reporter

teresa.ahola@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

SernekeWillhem BostadSvepet

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.