Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Serneke först ut i Oceanhamnen

Publicerad: 5 september 2017, 09:33

Bild: Serneke.

Sju byggbolag utsågs efter en markanvisningstävling 2014 att bygga de framtida bostadskvarteren i Oceanhamnen, Helsingborg. Nu har det första bygglovet godkänts, för Serneke.


Ämnen i artikeln:

SernekeFastighetsmarknaden i Sydsverige

Serneke är alltså först ut i den nya stadsdelen, där bolaget ska bygga 49 av de totalt 340 bostäderna.

– Det är väldigt kul att äntligen få komma igång med detta speciella projekt i Helsingborgs bästa läge. Vi har haft vårt första projektmöte och planerar att starta försäljningen av de 49 lägenheterna i oktober, säger Jonas Håkansson, regionchef på Serneke Projektutveckling Syd.

I första etappen ska Oceanhamnen utvecklas till en stadsdel byggd på öar och med en kanal genom piren skapas den första ön. Det ska bli sammanlagt 340 bostäder med butiksytor i bottenplan, 32 000 kvadratmeter kontorslokaler och 3 500 kvadratmeter handel. Oceanhamnen ingår som en del i Helsingborgs stadsförnyelseprojekt H+. Fram till 2035 ska det gamla hamn- och industriområdet på cirka en miljon kvadratmeter utvecklas till en blandad stad.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.