Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Serneke får nytt uppdrag av dansk bostadsutvecklare

Publicerad: 17 mars 2020, 10:55

Serneke ska bygga ytterligare en etapp med bostäder i Limhamns sjöstad på uppdrag av danska ELF Development. Foto: JJW Arkitekter

Serneke planerar för byggstart av nya bostäder i Limhamn i Malmö. Om coronakrisen håller i sig lär förseningar bli en av flera tänkbara effekter.

Ämnen i artikeln:

LimhamnSernekeCoronavirusetMalmö

AJ


Serneke har ingått avtal med den danska bostadsutvecklaren ELF Development om att bygga 54 lägenheter och radhus i projektet Kajkanten i stadsdelen Limhamn i Malmö. 

Kontraktet är värt cirka 135 miljoner kronor, uppger Serneke. 

– Vi startar projekteringen nu och i och med att det är bostadsrätter ska det säljas ett visst antal för att vi ska få avrop på produktionen. Vi planerar för allt går som vi hoppas och tror vilket i så fall innebär byggstart kring sommaren, säger Stefan Rosenlöf, arbetschef Serneke Sverige till Byggindustrin.

Läs även: Corona slår mot hotelljätten – drar in utdelning 

Det här blir den andra etappen på Kajkanten som Serneke uppför på updprag av ELF Development. Den första etappen är klart för inflyttning i höst. 

Corona kan påverka tidsplanen

Coronakrisen gör att det nu aktuella etappen innehåller ett större mått av osäkerhet jämfört med den första. Vad gäller själva byggstarten är Stefan Rosenlöf inte orolig men frågan är vad som händer på lite sikt. 

Stefan Rosenlöf är ny arbetschef för Serneke i Malmö. Foto: Serneke

– Vi vet inte vad som händer när vi börjar göra inköp, då kan det bli svårighet med leveranser. Det räcker med att det blir fördröjt någon annanstans för att påverka hela kedjan, säger han.

Säljstarten för de 54 lägenheterna är planerad till denna vecka. Om allt går som planerat är inflyttning planerad till sommaren 2022.

 

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev