Lördag15.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Bostäder

Seniorbostäder efterfrågas

Publicerad: 29 Januari 2012, 22:00

Seniorbostäder efterfrågas HUI Research har presenterat rapporten Seniorboende 2.0, Äldreboendets plats i den moderna tjänsteekonomin. Rapporten visar att det finns en marknad för lågt räknat 50 000 nya seniorbostäder fram till år 2025…


Källa: Pressmeddelande Fastighetsägarna Sverige

Seniorbostäder  efterfrågas

HUI Research har presenterat rapporten Seniorboende 2.0, Äldreboendets plats i den moderna tjänsteekonomin.  Rapporten visar att det finns en marknad för lågt räknat 50 000 nya seniorbostäder fram till år 2025.

Rapporten konstaterar att vi behöver flexibla institutioner och regelverk som skapar möjlighet för matchningen mellan seniorers efterfrågan och bygg- och tjänsteföretagarnas idéer. Bland annat lyftes den kooperativa bostadsformen fram, dels för att skapa gemenskap och dels för att den kräver en mindre ekonomisk insats jämfört med bostadsrätten.

Barbro Westerholm, riksdagsledamot (fp) och fd ordförande i Äldredelegationen kommenterade rapporten:

– Vi har en ålderspyramid som ser ut som en skyskrapa! Jag välkomnar rapportens budskap: Det måste finnas attraktiva boenden som de äldre vill flytta till. Vi behöver också en större rörlighet på bostadsmarknaden, äldre behöver flytta till bekvämare boenden och unga behöver tillgång till bostäder.  De kommunala planprocesserna behöver kortas och det behövs en förändring av reavinstbeskattningen.

Rapporten är gjord på uppdrag av Fastighetsägarna, Sveriges Byggindustrier och Almega hemserviceföretagen.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.