lördag3 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Bostäder

SEB:s boprisindikator upp i april

Publicerad: 11 april 2023, 05:35

Foto: Lars Welin

SEB:s boprisindikator, som visar skillnaden mellan andelen hushåll som tror på stigande priser och andelen som tror på fallande priser, steg till -8 i april jämfört med -9 i mars.

Ämnen i artikeln:

SvepetSEBbostadspriser

ND


Av de tillfrågade tror 29 procent på stigande priser under det kommande året, jämfört med 31 procent förra månaden, medan 37 procent tror på fallande priser, jämfört med 40 procent föregående månad.

"Bostadsmarknaden står och väger för tillfället. Det återspeglas tydligt i hushållens något mer avvaktande syn på bostadspriserna. Det mesta talar ändå fortfarande för att boprisfallet tilltar under våren, vilket kan komma att synas i förväntningarna när fler räntehöjningar slår igenom på boendekostnaderna", säger SEB:s privatekonom Américo Fernández i en kommentar.

Av de hushåll som har helt eller delvis rörlig ränta på sina lån svarar 11 procent att de har för avsikt att binda räntan inom den kommande tremånadersperioden, jämfört med 11 procent förra månaden. Undersökningen visar också att hushållen tror att Riksbankens styrränta om ett år ligger på 3,82 procent, upp jämfört med 3,76 procent föregående månad.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev