Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

SBB och Magnolia bildar joint venture – ska utveckla över 2 500 hyresrätter

Publicerad: 11 november 2020, 07:26

Illustration över planerat hyresrättsbygge i Östersund.

Foto: Magnolia Bostad

SBB och Magnolia Bostad bildar joint venture för att utveckla 2 550 hyresrätter i Stockholm, Helsingborg och Norrköping.


Ämnen i artikeln:

SBB FastigheterMagnolia bostad

Ett nybildat joint venture-bolag där SBB och Magnolia äger hälften var köper fem projekt omfattande cirka 2 550 hyresrätter från Magnolia Bostad och SBB. 

Läs även: SBB investerar 4 miljarder i Skellefteå

SBB säljer ett projekt i Norrköping till det gemensamt ägda JV-bolaget, och Magnolia säljer fyra projekt belägna i Huddinge, Nacka, Sollentuna och Helsingborg. JV-bolaget kommer att ansvara för den framtida finansieringen av uppförandet, framgår av ett pressmeddelande.

SBB köper samtidigt två projekt med äldreboenden som är belägna i Östersund och Nacka från Magnolia Bostad. Projektens bedömda fastighetsvärde vid färdigställande uppgår totalt till cirka 470 miljoner kronor.

Läs även: Magnolia Bostad börjar jobba med eget team av arkitekter

Magnolia Bostad kommer att ansvara för projektledning av samtliga projekt inom såväl JV-bolaget som de sålda äldreboendena till dess fastigheterna är färdigställda. Äldreboendena kommer att certifieras enligt Miljöbyggnad Silver eller motsvarande.

Bild 1/3  Visionsbild över äldreboende i Hasseludden i Nacka.

Foto: Magnolia Bostad

Ilija Batljan, vd och grundare av SBB säger i en kommentar att affären stärker SBB:s position som största privata ägare av reglerade hyresrätter i Stockholm. 

– Vi har en uttalad ambition att utifrån kommunernas behov bygga nya bostäder och samhällsfastigheter, både för egen förvaltning och genom joint ventures. SBB och Magnolia Bostad utvecklar sedan tidigare hyresrätter i Nykvarn, och vi ser fram mot att nu fördjupa vårt samarbete i detta nya JV, säger Ilija Batljan.

Andreas Jennische

Nyhetschef

andreas.jennische@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.