Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

SBB och Kåpan bildar JV - ska utveckla nya bostäder

Publicerad: 18 mars 2021, 11:56

Ilija Batljan, vd på SBB.

Foto: Jenny Lagerqvist

Samhällsbyggnadsbolaget och Kåpan Pensioner bildar gemensamma Hemvist, som ska växla upp bostadsbyggandet.


Ämnen i artikeln:

SBB FastigheterKåpan PensionerIlija Batljan

Fokus för det nya bolaget blir Mälardalen - Hemvist ska äga och förvalta de fastigheter som Sveafastigheter, helägt av SBB, producerar och förvaltar i regionen. 

I samband med att det nya JV:t bildas säljer SBB in fastigheter för 613 miljoner kronor, 269 lägenheter, samt pågående projekt med 1 270 lägenheter värda cirka 1,4 miljarder kronor. 

Läs även: SBB växer ytterligare - köper bostadsbolag

Genom att använda Sveafastigheters byggrättsportfölj i Stockholm och Mälardalen ska Hemvist bygga nytt. 

– Sveafastigheter har en pålitlig och proaktiv förvaltning. I samarbete med Kåpan Pensioner kan vi skruva upp leveransen ytterligare för att ge bästa möjliga förvaltning till våra hyresgäster och leverera fler nya hyresrätter till Stockholm, säger Ilija Batljan, vd på SBB i ett pressmeddelande.

Läs även: SBB äger 73 procent av Offentliga Hus

– Tillsammans skapar vi förutsättningar för en effektiv förvaltning med stor kunskap om hur man skapar ekonomisk, social och miljömässigt bra bostadsområden, säger Marie Giertz, Kapitalförvaltningschef Kåpan Pensioner. 

Hemvist kommer efter att affären mellan SBB och Kåpan är gjord att ha 988 lägenheter i förvaltning, och 1 270 lägenheter under produktion. 

Maria Nordlander

Redaktör

maria.nordlander@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.