Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

fredag14.05.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Bostäder

SBB och HSB bygger nytt område

Publicerad: 22 september 2016, 03:52

Ilija Batljans Samhällsbyggnadsbolaget, SBB, har tecknat en avsiktsförklaring med HSB för utveckling av 40 000 kvadratmeter byggrätt i Falkenberg. Totalt byggs 600 bostäder vid Skrea Strand.


Ämnen i artikeln:

FalkenbergHSBSBB FastigheterIlija Batljan

Ilija Batljans Samhällsbyggnadsbolaget, SBB, har tecknat en avsiktsförklaring med HSB för utveckling av 40 000 kvadratmeter byggrätt i Falkenberg. Därmed ska totalt 600 bostäder byggas vid Skrea Strand.

SBB och HSBs avsikt är att bygga 450 nya lägenheter, ett tillskott till de 150 bostäderna som redan är planerade i det så kallade Falkenbergsprojektet, “staden vid havet”.

I direkt anslutning till de nya bostäderna finns den flera kilometer långa Skrea strand, Falkenbergs kanske mest kända plats. Området är en konstgjord halvö vid Ätrans mynning med vattenutsikt åt tre håll.

SBB och HSB bildar gemensamt bolag som ska genomföra hela projektet.

– Vi kommer att bygga en helt ny stadsdel i en fantastisk boendemiljö med Skrea strand och det öppna havet. Att få genomföra projektet tillsammans med HSB innebär att vi får en stabil och stark partner med garantier om kvalitet och värden för de som senare ska bo i området, säger Samhällsbyggnadsbolagets vd Ilija Batljan.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.