Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Satsning på studentbostäder i Huddinge

Publicerad: 5 september 2013, 12:31

Skiss: Winell & Jern arkitekt

650 studentbostadskontrakt fördelat på drygt 500 lägenheter blir resultatet av Akademiska Hus och ByggVestas satsning inne på Campus Flemingsberg.

Ämnen i artikeln:

Akademiska HusByggvestaStudentbostäderHuddinge

650 studentbostadskontrakt fördelat på drygt 500 lägenheter blir resultatet av Akademiska Hus och ByggVestas satsning inne på Campus Flemingsberg.

Ett avtal för gemensamt arbete för detaljplaneändring och därefter markförsäljning har tecknats så att student- och forskarbostäder blir möjliga att bygga. Satsningen är en del av Akademiska Hus bidrag till Stockholmsinitiativet studentbostadsmässa 2017.

Avtalet handlar om att ändra detaljplanen för två byggrätter på cirka 26 500 kvadratmeter på Campus Flemingsberg i Huddinge. När en ny detaljplan antas, som möjliggör byggandet av student-och forskarbostäder, får ByggVesta rätt att köpa marken av Akademiska Hus. Det bedöms kunna ske under 2014.

– Projektet är en viktig del i Huddinge kommuns ambition att bygga 1000 nya studentbostäder på gångavstånd till de tre högskolor och universitet som finns i Flemingsberg. Flemingsberg växer och planer finns för över 5000 nya bostäder, nya utbildningsplatser och ett nytt regionalt centrum, säger Daniel Dronjak Nordqvist, kommunstyrelsens ordförande (M) i Huddinge kommun.

Den aktuella marken ligger på campusområdet. Antalet studentbostäder beror på utformningen av den nya detaljplanen men bedöms kunna uppgå till drygt 500 lägenheter. Dessa fördelas mellan studenter och forskare.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Akademiska Hus

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev