Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Satsar på hållbara hyresrätter i ”nya” Kiruna - med bastu och solpaneler

Publicerad: 7 september 2022, 11:23

Kvarter 90 vy mot innergård.

Foto: Kirunabostäder

Kirunabostäder kommer att bygga hyresrätter med hållbarhetsprofil i centrala Kiruna. Bland annat kommer de boende att få tillgång till bastu, skriver bolaget i ett pressmeddelande.


Ämnen i artikeln:

KirunabostäderHyresrätterSvepet

Det är på Malmvägen i Kirunas nya stadskärna som det allmännyttiga bolaget planerar att bygga de 79 hyresrätterna bestående av fem lamellhus sammanbyggda till två huskroppar med fyra våningar, ett projekt som getts namnet ”kvarter 90”.

Läs mer: Kiruna: En stadskärna på glid när stadsflytten närmar sig målet 

Läs mer: Bilder: Nu invigs nya Kiruna Centrum – 36 handlare har flyttat in

Byggstart är planerad till våren 2023 och de första hyresgästerna beräknas kunna flytta in lagom till vintern 2024/2025.

Kvarter 90 blir Kirunabostäders första byggprojekt som går i linje med bolagets nya hållbarhetsstrategi genom en satsning på förnybar energi från solpaneler på fasaderna. Den energi som produceras är tänkt att dels sänka bolagets egna klimatavtryck men ska också ge elektricitet till fastighetens allmänna utrymmen 

 

Mårten Arvidsson

Webbredaktör (vikarie)

marten.arvidsson@mittmedia.se

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.